Biyoloji Performans- Hans Krebs ve Çalışması Hakkında Bilgi

Hans Adolf Krebs (d. 25 Ağustos 1900, Hildesheim, Almanya; ö. 22 Kasım 1981, Oxford), Yahudi asıllı Alman tıbbi ve biyokimyacı.1918 yılından 1923 yılına kadar Göttingen Üniversitesinde, Berlinde ve Münih Ludwig Maximilian Üniversitesinde tıp okudu. 1925 yılında Hamburg Üniversitesinde doktor olduktan sonra Berlinde bir yıl kimya okudu. Almanyada 1933 yılında nazi dönemi başlıyana kadar doktor olarak çalıştı. Sonra Cambridge'de biyokimya okudu ve 1945 yılında Sheffield Üniversitesinde profesör oldu. 1953 yılında Fritz Albert Lipmann ile beraber Nobel Fizyoloji ve Tıp Ödülünü aldı.Eserleri[değiştir]Hans Adolf Krebs: Meine Liebe zu Hildesheim hat nie aufgehört. Red.: Helga Stein. Hildesheim: Lax 1990. 40 SeitenHans Adolf Krebs: Reminiscences and reflections. Oxford: Clarendon Press; New York: Oxford University Press, c1981.vii, 298 p.Hans Adolf Krebs: Wie ich aus Deutschland vertrieben wurde – Dokumente mit Kommentaren. In: Medizinhist J. 1980; 15(4):357-77.

Krebs Döngüsü hakkında bilgi

Krebs döngüsü tüm hücrelerde kimyasal reaksiyon karmaşık bir dizi kendi solunum sürecinin bir parçası olarak oksijen kullanmak anlamına gelir. Bu insanlar gibi yüksek hayvanlar alemi, gelen yaratıkların bu hücreleri içerir. Krebs döngüsü karbon dioksit ve bir bileşik enerji bakımından zengin üretir, Adenozin trifosfat (ATP). Bu kimyasal enerji amino asitler ve deoksiribonükleik asit (DNA) çoğaltma dan protein sentezi için gerekli olan hücrelerin sağlar.

Krebs döngüsü, ayrıca tricarboxylic asit döngüsü (TCA) olarak bilinen, önce 1937 yılında o için, Alman biyokimyacı Hans Adolph Krebs adlı adam tarafından tanındı. hücre metabolizması ve diğer bilimsel çalışmaların alanında Onun son derece detaylı ve kapsamlı bir araştırma ona Nobel Fizyoloji veya Tıp için 1953 yılında panoda. Kısacası, Krebs döngüsü tüm canlılar için enerji en önemli kaynağının keşfi oluşturmaktadır.

ATP şeklinde Krebs döngüsü içinde, enerji genellikle glikozun dökümü elde edilir, yağlar ve proteinler de enerji kaynağı olarak kullanılacak olabilir ancak. glikoz hücre zarları aracılığıyla geçebilir olduğundan, vücudun bir bölümünden diğerine enerji taşımaktadır. Krebs ömrü her türlü etkiler ve, gibi, hücrelerin içindeki metabolik. Bu yolu kimyasal, karbonhidratlar, yağlar dönüştürür ve proteinlerin karbondioksit yerleştirin ve servis enerji suyun içine dönüştürür.

Krebs döngüsü üç ana aşamada ikinci her canlı hücre sırası, hangi sipariş hayatta kalmak için gereken enerji üretmek için geçirmelidir ilgilenmektedir. tüm hücrenin "enerji santrali bulunmaktadır oluşması sürecinin her aşamasında neden enzimler." hayvanlar, bu mitokondri olup; bitkiler, o kloroplast olması ve mikroorganizmalar, o hücre zarında bulunabilir. sitrik asit ilk ürünün kimyasal dönüşümlerin bu dizi tarafından üretilen çünkü Krebs döngüsü de sitrik asit döngüsü olarak bilinir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Color Posts