İnorganik Bileşikler -9.Sınıf Biyoloji 1.Ünite-

Hepimiz biliriz ki kemiklerimizin sağlıklı olabilmesi için kalsiyum içeren süt, yoğurt ve peynir gibi ürünleri sıkça tüketmeliyiz. Kansızlığımız varsa demir içeren pekmez ve mercimek gibi besinlerden yemeliyiz. İshalimiz varsa su-şeker-tuz karışımından içmeliyiz. Anneniz, yüksek tansiyonu nedeniyle dedenizi tuzlu zeytin yememesi konusunda uyarır. Uzmanlar günde 2 litre su tüketilmesini sürekli vurgularlar. Bütün bu tavsiyeler, inorganik bileşikler olarak adlandırdığımız maddelerin vücuttaki dengesinin, sağlığımız açısından ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Canlıların, kendi vücudunda sentezlenmeyip doğadan hazır olarak aldığı bileşiklere inorganik bileşikler denir. Su, asit, baz, tuz ve mineraller biyolojik açıdan önemli olan inorganik bileşiklerdir.

KELİMENİN KÖKENİ
İnorganik, Fransızca kökenli bir kelimedir. in “olmayan”, organik “canlı ile ilgili” anlamındadır. Canlı ile ilgili olmayan anlamı taşımaktadır.

A. Su ve Yaşam

B. Asitler ve Bazlar

C. Tuzlar

Ç. Mineraller

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Color Posts